Hírek

Tanév végi információk

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy EMMI határozat értelmében:

2021. június 16. napjától 2021. június 29. napjáig az iskolák 1-8. évfolyamán a tanulók felzárkóztatása és a családok helyzetének segítése céljából kötelező azon tanuló felügyeletének megszervezése, aki számára a törvényes képviselő ezt előzetesen kéri.”

Kérjük gyermekük osztályfőnökénél jelezzék ügyeleti igényüket.

VISSZAJELZÉSI HATÁRIDŐ: 2021. június 10. csütörtök.

Ballagás: időpontja 2021. június 15. kedd, 12 óra.

JÓ IDŐ esetén:

 • Helyszín: az iskola parkja, az iskola épületébe NEM léphetnek be a szülők, családtagok
 • a parkban a 2 m-es védőtávolság betartása, a MASZK használata KÖTELEZŐ!
 • tanulónként max. 2 szülő/családtag részvétele engedélyezett!

ROSSZ idő esetén:

 • Helyszín: Tornacsarnok
 • a tornacsarnokban a BALLAGÓ tanulók szülője/családtagja (max 2 fő) csak a védettségi igazolványuk felmutatásával tartózkodhatnak.

Évzáró ünnepély:

Időpont: 2021. június 21, hétfő 17 óra

JÓ IDŐ esetén:

 • Helyszín: iskolaUDVAR az iskola épületébe NEM léphetnek be a szülők, családtagok
 • az UDVARON a 2 m-es védőtávolság betartása, a MASZK használata KÖTELEZŐ!
 • tanulónként max. 2 szülő/családtag részvétele engedélyezett!

ROSSZ idő esetén:

 • Helyszín: iskola épülete,
  • az 1-8. évfolyamos tanulók az OSZTÁLYTERMÜKBEN tartózkodnak –szülők nélkül

Az intézmény tanulóinak, dolgozóinak, a családtagjaink egészségének védelme, biztonsága érdekében KÉRJÜK A SZABÁLYOK BETARTÁSÁT!

Tájékoztatás beiratkozáshoz

TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

Tájékoztatom, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét. Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva. Tekintettel a veszélyhelyzetre, javasoljuk, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, amely nemcsak biztonságos, hanem kényelmesebb is az Ön számára.

Ha módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (telefonon, e-mailben, az intézmény által meghatározott módon) az adott intézmény részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi. Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján a kérelem benyújtására vonatkozó elutasító határozatot hoz, (hangsúlyozzuk, hogy ez nem a gyermekének felvételéről szóló elutasító határozat!), majd az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését egy másik iskolába.

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során.

Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor. A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben, a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon, személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett.

Ez a következőképpen alakul iskolánkban:

Április 10. napját követően intézményünk telefonon felveszi valamennyiükkel a kapcsolatot. Ennek során egyeztetünk a részletekről, melynek keretében természetesen az online felület kitöltéséhez is segítséget nyújtunk.

Amennyiben Önnek bárminemű kérdése, kérése van intézményünk felé azt munkaidőben az alábbi telefonszámokon teheti meg:

Telefon: 06304484926

illetve az alábbi email címem kérdezhet: zrinyimiklosamk@gmail.com

A fentiek után, akár online, akár személyesen történt a jelentkezése az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek a gyermekek felvételéről és ezután küldik el a tájékoztatásukat Önnek.

A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika órát választja. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majd gyermeke számára. Az iskola a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos, az egyházaktól kapott információkat feltünteti a honlapján.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet a gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében. Természetesen iskolánk fenntartója, a Nagykanizsai Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy a személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén.

Tisztelettel: Iskolavezetés

Hungarikum vetélkedő

HUNGARIKUM VETÉLKEDŐ- Magyar nemzeti értékek a Kárpát-medencében

A Lakiteleki Népfőiskola – a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával – újra meghirdette vetélkedőjét a hungarikum mozgalom népszerűsítése, valamint nemzeti értékeink megismertetése érdekében. A játékos vetélkedőre most a Kárpát-medencei általános iskolák 7. és 8. osztályában tanuló diákok valamint a középfokú oktatási intézmények 9. és 10. osztályos diákjai és felkészítői jelentkezhettek.

A vetélkedő feladatai a Kárpát-medencei hungarikum mozgalom során, az egyes települési, megyei, külhoni értéktárakba választott értékek ismeretére irányulnak.

Az első fordulóra közel háromszáz csapat jelentkezett, ahol egy hungarikumokkal és nemzeti értékekkel kapcsolatos totó feladatsort kellett megoldania a tanulóknak.

A második fordulóban egy 30 kérdésből álló tesztet kellett kitölteni, valamint korosztálytól függően prezentációt készíteni egy szabadon választott településről, tájegységről, megyéről, vagy hungarikumról, bemutatva a legfontosabb értékeit, tulajdonságait.

Az elődöntőbe a 7. osztályosok között 24 csapat jutott.

Tanulóink- Kápics Katalin, Kele virág, Virovecz Anna

Felkészítő: Somogyi Kitti

Iskolánk, 335 induló csapatból 5.-ként jutott be az elődöntőbe!!!

1. Három grácia Tiszaszalka 108 pont
2. Füleki bajnokok Fülek 108 pont
3. Sziládys betyárok Kiskunhalas 108 pont
4. Pollack.hu Tahitótfalu 107 pont
5. Mura parti lányok Murakeresztúr 106 pont
6. Legjava Bordány 106 pont
7. Berényi bocskorosok Mezőberény 106 pont
8. Zalak Sorkifalud 105 pont
9. Káosz Csíkszentdomokos 105 pont
10. Töprengő Trió Kiskőrös 103 pont
11. Aranycsapat Kiskunfélegyháza 103 pont
12. Rémes hármas Csíkszenttamás 103 pont
13. Székely hármas Nagybacon 103 pont
14. Székölyök Gyergyószárhegy 102 pont
15. Savoyai Eugen csapata Zenta 102 pont
16. Pataki diákok Sárospatak 102 pont
17. A három muskétás Csór 102 pont
18. Kunikum Kunszállás 102 pont
19. Hihetetlen hármas Budafok-Tétény 102 pont
20. Magyar értékek őrzői Gyömöre 102 pont
21. Fürkészek Kópháza 102 pont
22. Elit Mókus Göcsök Tatabánya 102 pont
23. A három muskétás Csákvár 101 pont
24. Sárréti leányok Püspökladány 101 pont

Ezúton szeretnénk gratulálni az eddig elért eredményekhez és az elődöntőbe jutáshoz!!!

Farsang napja 2021

Farsang napja

Február 16-án álarcban lehetett jönni iskolába a gyerekek nagy örömére. Többen jelmezt is öltöttek.

Ezen a napon TOTÓ-t és Macikeresést hirdettünk. A 11 órakor kezdődő órán az alsósok egy videó megtekintése után 13+1-es totót töltöttek ki a hallottak alapján. A felsősök e-amil címre kiküldött online totó kitöltésével gyűjthettek pontokat az osztálynak.

Totó eredmények:

Alsó tagozat: I. 4.osztály

II. 1. osztály

III. 2. osztály

IV. 3. osztály

Felső tagozat: I. 5. osztály

II. 7. osztály

III. 8. osztály

IV. 6. osztály

Farsangi Maci-keresést a 11.45-ös és a 12:45-ös szünetben tartottuk, minden osztályból egy delegált kereste a parkban elrejtett macit.

Alsó tagozat: I. 2.osztály

II. 3. osztály

III. 4. osztály

IV. 1. osztály

Felső tagozat: I. 6. osztály

II. 5. osztály

III. 8. osztály

IV. 7. osztály

Összesítésben (TOTÓ + Maci-keresés) az alsó tagozatosok osztályversenyét holtversenyben a 2 és a 4. osztály nyerte. Nyereményük pizza a Colonia Pizzériából. A 3 és 4. helyen szintén holtverseny volt az 1 és a 3. osztály között. Minden tanuló 1-1 csokit kap ajándékba.

A felsősök osztályversenyét az 5. osztály nyerte. Nyereményük pizza a Colonia Pizzériából. A 2. helyen a 6. osztályvégzett, jutalmuk 1-1 csoki. A 3-4. helyen a 7 és 8. osztály végzett. 1-1 csomag cukrot oszthatnak szét február 22-én, hétfőn.

Február 17-én, szerdán zsákbamacska árusítás volt a 9:45-ös szünetben, 200Ft-ért lehetett vásárolni. A 110db zsákbamacska 10 perc alatt elfogyott. J

<<< 21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140   141-160   161-180   181-200   201-220   221-240   241-260

Pályázatok