Hírek

Tájékoztatás beiratkozáshoz

TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

Tájékoztatom, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét. Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva. Tekintettel a veszélyhelyzetre, javasoljuk, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, amely nemcsak biztonságos, hanem kényelmesebb is az Ön számára.

Ha módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (telefonon, e-mailben, az intézmény által meghatározott módon) az adott intézmény részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi. Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján a kérelem benyújtására vonatkozó elutasító határozatot hoz, (hangsúlyozzuk, hogy ez nem a gyermekének felvételéről szóló elutasító határozat!), majd az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését egy másik iskolába.

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során.

Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor. A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben, a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon, személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett.

Ez a következőképpen alakul iskolánkban:

Április 10. napját követően intézményünk telefonon felveszi valamennyiükkel a kapcsolatot. Ennek során egyeztetünk a részletekről, melynek keretében természetesen az online felület kitöltéséhez is segítséget nyújtunk.

Amennyiben Önnek bárminemű kérdése, kérése van intézményünk felé azt munkaidőben az alábbi telefonszámokon teheti meg:

Telefon: 06304484926

illetve az alábbi email címem kérdezhet: zrinyimiklosamk@gmail.com

A fentiek után, akár online, akár személyesen történt a jelentkezése az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek a gyermekek felvételéről és ezután küldik el a tájékoztatásukat Önnek.

A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika órát választja. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majd gyermeke számára. Az iskola a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos, az egyházaktól kapott információkat feltünteti a honlapján.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet a gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében. Természetesen iskolánk fenntartója, a Nagykanizsai Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy a személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén.

Tisztelettel: Iskolavezetés

Hungarikum vetélkedő

HUNGARIKUM VETÉLKEDŐ- Magyar nemzeti értékek a Kárpát-medencében

A Lakiteleki Népfőiskola – a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával – újra meghirdette vetélkedőjét a hungarikum mozgalom népszerűsítése, valamint nemzeti értékeink megismertetése érdekében. A játékos vetélkedőre most a Kárpát-medencei általános iskolák 7. és 8. osztályában tanuló diákok valamint a középfokú oktatási intézmények 9. és 10. osztályos diákjai és felkészítői jelentkezhettek.

A vetélkedő feladatai a Kárpát-medencei hungarikum mozgalom során, az egyes települési, megyei, külhoni értéktárakba választott értékek ismeretére irányulnak.

Az első fordulóra közel háromszáz csapat jelentkezett, ahol egy hungarikumokkal és nemzeti értékekkel kapcsolatos totó feladatsort kellett megoldania a tanulóknak.

A második fordulóban egy 30 kérdésből álló tesztet kellett kitölteni, valamint korosztálytól függően prezentációt készíteni egy szabadon választott településről, tájegységről, megyéről, vagy hungarikumról, bemutatva a legfontosabb értékeit, tulajdonságait.

Az elődöntőbe a 7. osztályosok között 24 csapat jutott.

Tanulóink- Kápics Katalin, Kele virág, Virovecz Anna

Felkészítő: Somogyi Kitti

Iskolánk, 335 induló csapatból 5.-ként jutott be az elődöntőbe!!!

1. Három grácia Tiszaszalka 108 pont
2. Füleki bajnokok Fülek 108 pont
3. Sziládys betyárok Kiskunhalas 108 pont
4. Pollack.hu Tahitótfalu 107 pont
5. Mura parti lányok Murakeresztúr 106 pont
6. Legjava Bordány 106 pont
7. Berényi bocskorosok Mezőberény 106 pont
8. Zalak Sorkifalud 105 pont
9. Káosz Csíkszentdomokos 105 pont
10. Töprengő Trió Kiskőrös 103 pont
11. Aranycsapat Kiskunfélegyháza 103 pont
12. Rémes hármas Csíkszenttamás 103 pont
13. Székely hármas Nagybacon 103 pont
14. Székölyök Gyergyószárhegy 102 pont
15. Savoyai Eugen csapata Zenta 102 pont
16. Pataki diákok Sárospatak 102 pont
17. A három muskétás Csór 102 pont
18. Kunikum Kunszállás 102 pont
19. Hihetetlen hármas Budafok-Tétény 102 pont
20. Magyar értékek őrzői Gyömöre 102 pont
21. Fürkészek Kópháza 102 pont
22. Elit Mókus Göcsök Tatabánya 102 pont
23. A három muskétás Csákvár 101 pont
24. Sárréti leányok Püspökladány 101 pont

Ezúton szeretnénk gratulálni az eddig elért eredményekhez és az elődöntőbe jutáshoz!!!

Farsang napja 2021

Farsang napja

Február 16-án álarcban lehetett jönni iskolába a gyerekek nagy örömére. Többen jelmezt is öltöttek.

Ezen a napon TOTÓ-t és Macikeresést hirdettünk. A 11 órakor kezdődő órán az alsósok egy videó megtekintése után 13+1-es totót töltöttek ki a hallottak alapján. A felsősök e-amil címre kiküldött online totó kitöltésével gyűjthettek pontokat az osztálynak.

Totó eredmények:

Alsó tagozat: I. 4.osztály

II. 1. osztály

III. 2. osztály

IV. 3. osztály

Felső tagozat: I. 5. osztály

II. 7. osztály

III. 8. osztály

IV. 6. osztály

Farsangi Maci-keresést a 11.45-ös és a 12:45-ös szünetben tartottuk, minden osztályból egy delegált kereste a parkban elrejtett macit.

Alsó tagozat: I. 2.osztály

II. 3. osztály

III. 4. osztály

IV. 1. osztály

Felső tagozat: I. 6. osztály

II. 5. osztály

III. 8. osztály

IV. 7. osztály

Összesítésben (TOTÓ + Maci-keresés) az alsó tagozatosok osztályversenyét holtversenyben a 2 és a 4. osztály nyerte. Nyereményük pizza a Colonia Pizzériából. A 3 és 4. helyen szintén holtverseny volt az 1 és a 3. osztály között. Minden tanuló 1-1 csokit kap ajándékba.

A felsősök osztályversenyét az 5. osztály nyerte. Nyereményük pizza a Colonia Pizzériából. A 2. helyen a 6. osztályvégzett, jutalmuk 1-1 csoki. A 3-4. helyen a 7 és 8. osztály végzett. 1-1 csomag cukrot oszthatnak szét február 22-én, hétfőn.

Február 17-én, szerdán zsákbamacska árusítás volt a 9:45-ös szünetben, 200Ft-ért lehetett vásárolni. A 110db zsákbamacska 10 perc alatt elfogyott. J

Farsang 2021

Képtalálatok a következőre: farsang

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Sajnos a vírushelyzet miatt a 2021-es nyílt farsangi forgatag elmarad, de nem szeretnénk ha a gyerekek nem farsangolhatnának egy kicsit.

Ezért 2021. február 16-án, kedden több programot is tervezünk a tanulóinknak.

Ezen a napon lehet ÁLARCBAN jönni! đJ

  • Február 8-ától meghirdetjük az álarc készítő versenyt 1-8. osztályig, melyeket 16-áig lehet leadni.

Eredményhirdetés február 19-én, pénteken lesz.

  • Február 16-án a felsősöknek online kvízt, az alsósoknak feladatlapos kvízt tartunk. Az osztályok pontozva lesznek.

  • Aznap „Farsangi mackó” keresés lesz az udvarban, az osztályok 1-1 képviselőjével. Itt is az osztályok külön lesznek pontozva.

A két verseny eredményeként pedig a legjobb alsós és felsős osztály jutalomban részesül.

Szeretnénk zsákbamacskát is szervezni. Ehhez szeretnénk megkérni a szülőket, hogy kisebb tárgyakkal szíveskedjenek hozzájárulni. A gyűjtést osztályonként szervezzük, az eladás (100ft-ért áruljuk) viszont nyílt lesz és a bevétel az osztályok részére menne.

Ezen felül TOMBOLA vásárolható a szülői munkaközösség több tagjánál: Kocsis Dia, Novák Erika, Tajmelné Andrea, Andrasekné Angelikánál 200Ft-os árban 2021. február 16-áig. A tombolára a felajánlásokat szívesen várjuk!

A tombola sorsolása 2021. február 19-én, pénteken lesz az iskolában. Az ajándékok hétfőtől sorsjegy ellenében az iskolában átvehetők.

Sántáné Balogh Mária - DÖK vezető pedagógus

Fotók a farsangról itt láthatók:

https://photos.app.goo.gl/ZuezQoir3q7d4xyh6

A magyar kultúra napja 2021

A magyar kultúra napja 2021

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban Csekén ezen a napon fejezte be - "a magyar nép zivataros századaiból" vett példákra épített költeményét - a Himnuszt.
Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.
Ennek jegyében iskolánk Diákönkormányzata több módon is megemlékezik ezen napra.

Rajzpályázat 1-8. osztály részére:

Várjuk magyar népmese, népmonda, népdal, vers, zene ihlette alkotásokat.

Felső tagozaton kinek mit jelent a magyarság.

Leadási határidő: 2021. január 22. – péntek 9 óra

Az alkotásokból január 25-e, hétfőtől kiállítást rendezünk az alsó aulában.

A legjobb alkotások készítőit értékes ajándékokkal jutalmazzuk.

Egyéni vetélkedő 5-8. osztályosok részére:

Feladatlap kérhető Sántáné Marcsi nénitől hétfő reggeltől. Megoldásához internet használható.

Leadási határidő: 2021. január 22. – péntek 9 óra

A legjobb kitöltőket értékes ajándékokkal jutalmazzuk.

A magyar költészet gyöngyszemei:

2021. január 21-én, csütörtökön osztályonként 1-2 gyermek elszaval egy verset a társainak, melyet videóra veszünk. Ez a felvételt a későbbiekben megtekinthető lesz.

A magyar kultúra napja

2021. január 22-én, pénteken megemlékezést tartunk az iskolarádióban.

Pályázatok