I. Zrínyi-Ász Alapműveleti Matematikaverseny

Az idei tanévben május 29-én rendeztük meg az I. Zrínyi-Ász Alapműveleti Matematikaversenyt, ami nem várt, nagyszámú versenyzőt vonzott hozzánk. A Nagykanizsai Tankerület 15 iskolája képviseltette magát 187 tanulóval. Legtöbben az alsó tagozatosok voltak, 115-en.
A megnyitót tamburásaink zenével indították. Ezután Dr Rácz Erika vezetésével bemutattuk iskolánkat, hogy mennyi-mennyi hagyományunk van! Az elsősök minden évben esküt tesznek a Zrínyi-szobor előtt, tanulóink részt vesznek a Zrínyi-futásokon, a Zrínyi-kupán, vannak Zrínyi-kadétjaink, a nyolcadikasok ballagáskor a Zrínyi-kút vizéből isznak. Ezekhez jön most a Zrínyi-Ász, akik a legjobban számolnak.
Azok a tanulóink, akik nem vettek részt a versenyen, segítettek a lebonyolításban. Irányították, vezették a vendégeket a megfelelő termekbe, segítettek a feladatlapok kiosztásában.
A feladatok változatosak, érdekesek voltak. Mindenre adott idő állt rendelkezésre, ami megnehezítette a tanulók dolgát, hiszen nemcsak pontosan, de gyorsan is kellett számolni.
Bemelegítésként a számolási készséget mértük fel, majd számpiramisokat kellett megoldani. Ezután következtek a műveleti sorrend ismeretét igénylő feladványok, ahol megtudhattuk azt is, hogy Zrínyi Miklósnak volt fülbevalója. Az utolsó feladatban a „Gondoltam egy számot” típusúnál fel kellett írniuk a versenyzőknek a műveletet, utána pedig ki is kellett számolni, hogy melyik számra gondoltunk.
Az eredményhirdetésre június 7-én délután került sor. Iskolánk tanulói nagyon szépen szerepeltek!
3. osztály
10. Andrasek Árpád
4. osztály:
2. Vargovics Mira
4. Téczely Tamás
6. Sánta Enikő
7. Kuzma Blanka
5. osztály
9. Nagy Csenge
6. osztály
1. Sipos Szonja
7. osztály
3. Vargovics Maja
8. osztály
1. Söveges Botond
Az első helyezettek beírták a nevüket az iskola Nagykönyvébe, hogy az utókor is lássa, kik voltak a Zrínyi-Ászok!
A legeredményesebb iskolának járó kupát az az iskola kapta, akiknek a tanulói a legjobb helyezéseket érték el a versenyen. Az idei év nyertese: Zrínyi Miklós Általános Iskola Murakeresztúr!
A meghívott iskolák tanulói és pedagógusai is elégedetten távoztak intézményünkből. Mindenki azzal köszönt el, hogy a következő tanévben, a II. Zrínyi-Ász Alapműveleti Matematikaversenyre is jönnek!

Kapcsolódó galéria

I. Zrínyi-Ász Alapműveleti Matematikaverseny

Pályázatok