Határtalanul 2015

Bánsági túra
A Határtalanul pályázat keretében a Csillagösvény Utazási Iroda szervezésében bánsági túrán vehettek részt a murakeresztúri és a zalaszentbalázsi iskola 7. osztályos tanulói.
 
   5 napot töltött a 37 diák 4 kísérő nevelővel Románia magyarok lakta vidékén. Az emlékezetes kirándulásnak számos helyszíne maradandó élményeket adott, jártak Nagycsanádon, Nagyszentmiklóson, Végváron, Temesváron, Herkulesfürdőn, Aradon, Déván, Igazfalván és Orsován. A Cserna- völgyében és a Kazán- szorosnál túrával színesített program várta a kirándulókat.
 
     A végvári kisiskolások gyönyörű Ludas Matyi előadással és néptánccal, táncházzal készültek a magyarországi diákok fogadására. Temesváron vetélkedővel egybekötött városnézésen vettek részt a csapatokban versenyző hetedikesek. Aradon versekkel és furulyás zenével emlékeztek a hősökre.
 
     Az erdélyi kirándulást előkészítő órák alapozták meg, amelyeken a gyerekek előadásokat tartottak a helyszínekről, képekkel illusztrált bemutatóval kápráztatták el társaikat. A jó felkészülést egy sikeres vetélkedő bizonyította, melyen a csapatok összemérhették tudásukat. A kirándulás előtt nemcsak előzetes ismereteket gyűjtöttek a fiatalok, hanem könyvadományokat, játékokat, tartós élelmiszereket is, melyekkel megajándékozták az Igazfalván működő kisiskolát is. Bőven jutott adomány a dévai gyermekotthonban nevelkedő kicsiknek is.
 
     Életre szóló emlékekkel, új barátokkal gazdagodva tértek haza mindkét iskola diákjai.
 
 
Képek Itt láthatók:
Arad:            goo.gl/photos/go7hsXgwFVbTAR9v6
 

Pályázatok